alt

Gyermeknap. Pócsa 2009

A Gyermeknap! hagyománya az 1950-es évekig nyúlik vissza. Ezen a napon volt anno a kisdobos és úttörőavatás, melyhez kis műsor is tartozott (versek, énekek). Egy-egy bögre kakaó és kifli járt minden gyereknek az ünnepség után – majd a gyermekbál következett. A zenét Wéber József tanító és egyik-másik tanítványa szolgáltatta, harmonikával!

Az iskola megszüntetésével az ünnepségre Borjádon került sor, a bál is elmaradt. A rendszerváltással sajnos ez is megszűnt.

1999-ben sikerült újra gyermeknapot rendezni Pócsán! Ilyenkor a kisebb gyermekeket a szülők is elkísérik (de a nagyobbakat is) és együtt töltik el a napot így a falu fiatalabb családjai is. Éppen ezért, manapság célszerűbb lenne ezt a napot inkább, afféle “családnapnak” elnevezni.

A kicsiket- és nagyokat kötetlen programok egész sora várja ezen a napon, reggel 9 órától egészen este 19:00- ig!

A nagyobbaknak van vetélkedő, ping-pong, különféle labdajátékok és körhinta is – a légár inkább a kisebbek legkedveltebb szórakozása. Estére talpalatnyi járda sem marad rajzolatlanul! Míg a gyerekek önfeledten játszanak, a szülők egymással beszélgetnek, miközben megfőzik közösen az ebédet.

A Menü: paprikás-krumpli virslivel, uborkasalátával. Bőven van üdítő és sütemény is, reggeltől estig!

A süteményt a szülők hozták, így nagyon sokféle van belőle: töltött, töltetlen, omlós és piskótaalapú. Még lángos és pattogatott kukorica is, egy egész vájdlingra való! Plusz pogácsa és cseresznye is. Persze a fagyi sem hiányozhatott, ami ott is volt egész nap. A gyerekek erre való tekintettel külön fagyi-jegyeket is kaptak. Ezenkívül rengeteg csokoládék és gyümölcsöt is kaptak. Az önkormányzatnak és persze a külön támogatóknak is köszönhetően.

A mulatozás egészen este 21-22:00. ig tartott, mivel, egyszerűen olyan jó volt a hangulat, hogy nem nagyon akart véget érni!

Gyermeknap Pócsa 2003  alt

alt

Gyereknap Pócsán 2003-ban.