Az egykoron itt élő rácok népi viseletéről szinte már semmit sem tudunk, és sajnos ezt már nincs is kitől megtudakolni.

A németek viseletét is már csak kevesen hordják a faluban, bár a helyiek szerint már ez sem az igazi pócsai viselet, mi azonban ezt már nem nagyon érzékeljük,
nem is emlékszünk, hiszen a II. világháború után a fiatalok sorra levetették a népviseletet. A hétköznapi viseletük egyszerű volt. Az asszonyok kanavász inget ( általában ágynemű anyag, fehét alapon kék, lila, ritkábban piros csíkos vagy kockás, erős anyag )
2-3 karton ( télen flanel ) alsószoknyát, mintás kékfestő felsőszoknyát és felsőrészt. Egyszerű, egyenes vonalú ( két oldalán 3-4 cm széles kifelé néző hajtással) sötétkék
kékfestőkötényt ( JUPPL ) hordtak. A fejkendő ( TSCHEPPL ) világos delén, időseknek sötét színű. A harisnya: kézi-kötésű fekete, térdig érő volt, a térd felőli részen színes, körbefutó csíkokkal díszítve.
A kis vállkendő hétköznapra kézi kötésű vagy horgolású, keresztszemes hímzéssel, körben rojttal díszített volt. Télen nagy vállkendőt ( horgolt vagy szőtt ), később Berlinert hordtak.

A mindennapi férfiruházat: kanavász ing, ZEIG, télen bársony vagy ördögbőr nadrág, kézi-kötésű gyapjúzokni. Ezt natúr színben vad dióval, barnára festve viselték.